ȘTIAȚI CĂ?

Știați cumva despre cum cafeaua care crește în copaci? Totul începe cu arborele de cafea și cu prețioasele ciorchine roșii pe care le conține. Este cultivată în aproximativ 70 de țări din întreaga lume, în regiunile tropicale și subtropicale.

 

Știați că:

Coffee climate GOLD RGB 500px

Arborii de cafea iubesc climele calde și umede. Cel mai bine se dezvoltă în condiții între 17-23°C, cu ploi abundente și sol fertil.

Abundant varieties GOLD RGB 500px

Există mai mult de 60 de soiuri diferite de cafea, dar Arabica și Robusta sunt cele mai cultivate. Arabica este cunoscută pentru dulceața sa rafinată, în timp ce boabele Robusta tind să fie puțin mai amare.

Coffee blossoms GOLD RGB 500px

Florile de cafea seamănă puțin cu florile de iasomie, având un parfum similar și o culoare albă.

REALIZATĂ CU MĂIESTRIE

V-ați întrebat vreodată cum transformăm boabele de cafea în băutura delicioasă? După recoltare, boabele de cafea sunt spălate, uscate, sortate și amestecate cu grijă, reunind caracterul individual al diferitelor soiuri.

jacobs desktop wide masterfully made2x

PRĂJITĂ CU PLĂCERE

După ce au fost amestecate, prăjim boabele pentru a elibera uleiurile aromatice și gustul delicios pe care îl conțin.

Roast time GOLD RGB 500px

Prăjirea medie durează aproximativ 12 minute.

Temperature aroma GOLD RGB 500px

În timpul prăjirii, boabele sunt expuse la temperaturi cuprinse între 200° și 250° C, ceea ce scoate la iveală aroma Jacobs.

Weight GOLD RGB 500px

Știați că boabele neprăjite cântăresc mai mult decât cele prăjite? Acest lucru se datorează faptului că umiditatea din boabe se evaporă

jacobs desktop square perfect cup 2x

YOUR PERFECT CUP

Giving us that precious jolt of joy – coffee is a personal affair. Whether you love the mellow depths of filter, or the intensity of espresso. But whatever your method of choice, here are some proven ways to make the perfect cup, every time.